Trebuie

Tags :

- Esti rau!
- Ba nu-s! E a mea! Eu am fost primul!

Vocile pitigaiate ale copiilor ii atrasera atentia mamei care trebaluia in bucatarie. Se apropie de fereastra deschisa a bucatariei si ii privi. Se jucau pe paturica lor asezata de ea cu grija inainte cu o ora pe cimentul fierbinte. Ascultandu-i avu un pregnant sentiment de déjà vu. Aceleasi cuvinte le rostise si ea cu o seara inainte. “Esti rau!” ii spusese sotului ei pe care iI privea neintelegandu-i dorinta de a o lasa singura pentru inca o saptamana. Doar ea cu copiii. “Nu sunt.” ii spusese el, pe o voce al carui calm o rani, “Doar am treaba.” “Si noi nu suntem treaba ta?” ii raspunsese ea, vrand sa spuna de fapt, eu, eu nu sunt treaba ta, pe mine cui ma lasi, eu ce sunt, stai cu mine, nu pleca, ajuta-ma, nu mai pot, responsabilitatea ma copleseste si nu mai rezist. Imparte cu mine viata.

Cand ajunsese aici? Cum ajunsese aici? Cine mai era ea? Mai exista ea? Simtea ca se scufunda in apa murdara a vaselor si ca nu mai poate iesi la suprafata din sine. Cum poate ea sa continue? Ce poate ea sa faca? El este tot, iar ea este nimic. Ea nu mai este, ea s-a sters, a disparut in rutina zilelor si sub noianul indatoririlor. Simte ca nu mai poate respira. Camera se invarte si ea nu are un punct fix de care sa se tina, iar el are treaba, el trebuie sa plece, ea trebuie sa ramana aici, ea trebuie sa aiba grija de copii si de casa, ea trebuie sa se asigure ca totul este in regula, jobul ei este sa stea cu cei mici si sa ii creasca bine. Dar ea? Ea? Ea de ce nu mai este?

Telefonul suna si o ancoreaza in concret. Inapoi la exterior. Mecanic se sterge pe maini si raspunde, mereu atenta la vocile pitigaiate de cealalta parte a ferestrei sa se asigure ca sunt in regula.
- Alo …
- Alo!
- Da, alo!
- Buna ziua!
- Buna ziua. Cine este?
- Doamna Ciurea?
- Da.
- De la compania de telemarketing va sun in legatura cu o oferta special creata pentru dvs. Doar azi va oferim la un pret special posibilitatea de a va alege alta viata.
- Acum va inchid telefonul.
Click.

Sunetul sec al receptorului trantit in furca rasuna gol in sufletul ei. Nu exista alta viata pentru ea. Nu exista viata pentru ea. Ea nu exista. Ei exista. Ea este doar pentru ei. Mecanic se uita la ceas. Ora gustarii. Are treaba. Trebuie sa hraneasca copiii. Trebuie sa fie gata. Trebuie.

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design