Glorie trecuta

Tags :

Acum era scunda, in tinerete fusese inalta. Ura cuvantul asta tinerete pentru existenta sa inselatoare. Avea pantofi de doamna. Pantofi crem, cu un vag imprimeu de dantela. Purta o rochie ale carei zile de glorie trecusera de mult. Oarecum verde, cu un model sters, abia vizibil. Avea margele mari de un turcoaz sticlos. Geanta asortata si o privire plina de prejudecati si nemultumire.

Statea putin mai intr-o parte, parca dorind sa puna distanta intre ea si toti acei oameni tineri si asudati in vara viguroasa a vietii lor. Ea, cand fusese tanara, nu transpira niciodata, ea a fost o domnisoara delicata, apoi o doamna respectabila, iar acum, nici ea nu mai stia ce este.

Hainele ei erau dintr-o alta lume, regulile ei de conduita erau dintr-o alta lume, cuvintele si gandurile ei erau dintr-o alta lume, doar ea, in prezentul ei constient, era captiva aici si dispretuia fiecare secunda.

Viata nu ar trebui sa fie asa. Cum ar trebui sa fie? Nu avea nici cea mai vaga idee, dar nu asa, nu captiva aici in lumea asta care nu ii apartine, in lumea asta in care exista, dar nu este.

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design