Femeia

Tags :

Nu ar fi crezut niciodata ca va fi cu o femeie ca ea. Era tot ce dispretuise toata viata lui la o femeie. Era galagioasa, de cum intra pe usa umplea casa cu vocea ei stridenta. Il certa, il alinta, ii povestea despre oameni pe care nu ii cunostea si pe care nu ar fi vrut sa ii cunoasca. Mirosea puternic a spray dulce, cu care nu pierdea nici o ocazie sa se dea de fiecare data cand mergea la baie. Muta toate obiectele in calea ei, uneori avea impresia ca facea asta doar pentru a parea ca este ocupata tot timpul, ca ea este cea care face si desface. Icnea cand era nemultumita de el si ofta din toti rarunchii cand vroia ca el sa ii acorde atentie. Statea imobil in scaunul lui si o privea cum, ca o tornada, ii face vraiste casa si viata. Dar era cu ea si prezenta ei, intr-un fel ciudat, il facea sa simta ca inca este in viata. Erau 20 de ani de cand ramasese singur. De cand ea murise. De cand viata lui era altfel decat si-ar fi dorit.

Uneori ii placea sa viseze ca de fapt ea nu a murit, ci a plecat intr-o vacanta lunga si ca oricand se poate intoarce, poate intra pe usa si il poate saluta cu zambetul ei larg. Atat de diferite ele. Oare ce ar spune ea de relatia lui cu femeia aceasta? De femeia needucata si vulgara care acum ii controla fiecare miscare. Poate l-ar intreba daca este fericit, poate l-ar intreba daca ea il face sa se simta bine, totdeauna ei i-a pasat de el mai mult decat lui. Pacat ca nu putem muri toti in acelasi timp. Nu ar fi vrut sa ii supravietuiasca, nu ar fi vrut sa cunoasca viata fara ea, nu ar fi vrut sa fie in pozitia de a invata sa traiasca din nou fara ea. Cand avea gandurile astea se consola cu gandul ca cel putin o cunoscuse, cel putin avusesera anii aceia impreuna, cel putin ea il iubise si asta parca facea sa merite totul. The love of a good woman... Dar fusese el un barbat bun?

Uneori, se gandea ca relatia cu femeia aceasta este doar un mod de a se pedepsi pentru toate momentele cand fusese crud cu ea, cand o chinuise cu raceala lui, cand o respingea pentru ca nu avea chef de conversatii interminabile despre ei. Dar nu, se pacalea, femeia aceasta ii adusese agitatie intr-o viata care era prea linistita de prea mult timp, de cand murise ea. De cand ea nu mai era nu a mai avut niciodata sentimentul acela de fericire deplina, de comuniune cu o alta fiinta umana, plinatatea multumirii doar de a exista si de a fi cu altcineva. Uneori se ura, se ura cu putere si pasiune, se invinovatea ca nu daduse mai mult, ca nu fusese mai mult pentru ea, ca nu profitase la maxim de minutele, orele pe care le-au avut impreuna. Dar atunci nu stia, nu stia cum va fi viata fara ea, nu stia cat de mult inseamna gesturile ei mici, nici macar nu banuia cat il va durea lipsa privirii ei, chiar si atunci cand nu spunea nimic, cand doar ridica ochii de la lucrul ei si ramanea fixandu-l cu o privire calda si admirativa. Acum stia ce insemna privirea aceea, insemna iubire pura, atunci il irita, se simtea tinut sub observatie si controlat, dar ea nu facea asta, ea doar vroia sa se asigure ca este acolo si se bucura de prezenta lui.

Pendula bate de 9. Trebuie sa vina femeia. Dupa ce isi face rondul pe scari si se preface ca matura si curata vine la el sa ii puna cafeaua de dimineata. Inainte sa apara ea mai bea doar din cand in cand un ness, ii era prea dificil sa isi faca singur cafeaua, mereu dadea pe langa. Nu mai vedea asa bine, mainile ii tremurau, iar micul dejun era compus din prea multe medicamente. Tot femeia fusese cea care il dusese pentru prima data la o plimbare mai lunga de coltul blocului. Era puternica si il sprijinea cu bratul ei vanjos. Corpul i-a imbatranit, nu mai seamana cu imaginea lui despre el, dar mintea, mintea e aceeasi, din pacate, poate ar fi fost mai bine daca nu era asa. Atunci nu si-ar fi mai adus aminte de toate. Nu ar mai fi putut suspina dupa ce a fost, nu ar mai fi regretat ce nu a fost. Pentru el serenitatea batranetii nu a fost decat un miraj.

Aude cheia in broasca. Broasca lui a venit. Iar el nu este un print. Abia asteapta sa bea o gura de cafea.

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design