Dimineata de caine

Tags :

Il auzi cum se fataie in cealalta camera. I-ai inchis usa de la dormitor in speranta ca vei putea dormi mai mult, dar in van. Te-ai trezit ca de obicei la 6, desi ai fi dat orice sa mai dormi macar o ora in plus. Il auzi cum rontaie ceva si te intrebi ce o fi, speri ca nu pantofii tai, ci unul dintre nenumaratele oase de ros pe care i le-ai luat de la petshop. Pacat ca nu stii sa faci cafea Fido, tare mi-ar fi prins bine. Te ridici cu greutate. Ce ai mai fi dormit! Cum deschizi usa se oprese din rontait si fatait si te priveste fix. Il privesti si tu. Ii zambesti si el sare pe tine. Buna dimineata nazdravanule.

Vrei micul dejun? Si eu cafea. Cum facem? Faci tu cafeaua? Hai lasa ca o fac eu, stii ca iti place mai mult cand o fac eu. Da din coada la tine ca si cum ar fi de acord. S-a facut!

Pui de cafea si ii dai si lui micul dejun. In timp ce astepti privesti pe geam si ii auzi rontaitul in fundal amestecat pe alocuri cu ciripitul pasarilor. Acest sunet iti da o senzatie de confort, de pace interioara. Ce bine ca esti, ce bine ca sunt. Apa mai ai? Hai sa ti-o schimb. Cum pui castronul jos si incepe sa o lipaie cu pofta. Cand il vezi asa multumit se ia si la tine si esti si tu multumit, desi toate sunt ca ieri, ca alaltaieri, ca acum o saptamana, o luna, un an, la fel de prea mult timp. Ne descurcam noi doi nu-i asa? Iti pui cafea. Slava Domnului pentru micile placeri. Stai in fata geamului si privesti. Ce zi!

Rontaitul a incetat. Lipaitul nu se mai aude. Acum un zdranganit delicat in dreptul usii de la intrare le-a luat locul. E semnalul. Trebuie neaparat sa ne luam gradina Fido. Ma omori tu pe mine asa de dimineata. Mai stai un pic. Macar 10 minute sa ma duc si eu la baie. Te priveste confuz. Nu fa fata asta la mine ca nu ma convingi. Am si eu nevoie de cateva minute. Ii intorci spatele ca sa nu mai fii nevoit sa ii suporti privirea. Cafea! Dar te lasa? Nici vorba. Zanganitul devine si mai insistent. Bine, dar nu ma mai imbrac. Daca ma iei asa cu tine, bine, daca nu te duci singur. Dai din coada nazdravanule, iti cam surade ideea, sa pleci fara mine. Ei uite ca nu poti, nu poti descuia usa, doar eu pot si pentru gestul acela mai stam inca 10 minute. Intri in baie si inchizi usa. Sa astepte!

Din baie il auzi cum incepe sa schelalaie. Ii pare rau. E si normal. Cand iesi il privesti invingator, iar el iti intoarce o privire rugatoare. Sper ca ti-ai invatat lectia! Nu face nici un gest. Asa e mai bine. Hai sa mergem. Aluneci in pantofi, ii pui lesa trainica si iesiti afara. Dimineata placuta te binedispune. Iti place aerul de dimineata si pustiul strazilor. Fido atras de cate un miros sau miscare trage de lesa incolo si incoace. Il zmucesti. Hei! E si plimbarea mea nu doar a ta! Stai locului! Cand ramane in urma il tragi dupa tine, cand o ia inainte ii iei avantul. Trebuie sa mearga langa tine, cu tine, in ritmul tau. Esti un animal inteligent, dar tot animal esti. Eu fac regulile plimbarii.

Acum merge langa tine, cuminte urmarind cu atentie trotuarul. Bun baiat! Ce plimbare placuta, nu-i asa?

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design