ganduri brute

warning: Creating default object from empty value in /home/alina/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
ganduri brute

Enjoy the slow side of life

Tags :

I saw an add on tv yesterday and it told me to enjoy the slow side of life. I liked that. I needed that. So I listened. It was not easy. I am the kind of person that has to use every minute that seems unoccupied. Every time I sit down I realize that there is something I could do. Something to wash, something to wipe, something to put away. But no, yesterday I listened to the add and banned every call to action from my head. What was I left with at the end of the day?

Se numeste experienta

Tags :

It is what it is.
Ride it out.

Uneori uiti si viata merge inainte serena si te bucuri, si totul este frumos si perfect, exact asa cum ti-ai dorit si cum ai sperat dintotdeauna. Alteori, din ce in ce mai rar, iti aduci aminte de tot si desi pare atat de indepartat in negura timpului tii minte si inima ti se strange de compasiune si admiratie pentru propria persoana. Acum totul este atat de bine, incat pare aproape incredibil ca in alte dati a fost atat de rau. Tu stii din proprie experienta ca totul se poate schimba radical, ca omul se poate schimba radical, ca in aceeasi viata poti fi mai multi oameni. Cum putea parea totul atat de lipsit de speranta? Ce truc de iluzionism! Ai fost in iad si iadul te-a schimbat in bine.

Din existenta fiintei

Tags :

Eu sunt. Voi sunteti?
Voi sunteti. Eu sunt?

Te uiti la oamenii care se plimba lenes prin parc. Asta iti place la parc, oamenii nu alearga grabiti in toate directiile, nu se imping si nu se uita dusmanos unii la altii. In parc oamenii abia merg, vorbesc alene si parca viata s-a oprit, viata aceea in care existenta nu exista. Stai zgribulit pe banca si ii privesti. Ce de oameni! Oare ei cum sunt? Oare ei cum traiesc? Oare ei cum gandesc? Oare pentru ei este ca pentru tine? Sunteti oameni si tu si ei, deci ceva trebuie sa fie la fel, dar oare ce? Ii privesti si cu ochiul mintii ii vezi de undeva de sus, cum se plimba, te vezi pe tine, cum stai, vezi tot si mergi si mai sus si vezi orasul, vezi alte parcuri, alte strazi, alti oameni, vezi tot si apoi ca un fulger te intorci in tine, la nivelul bancii tale, unde esti si nu esti.

Linia fina dintre mindfulness si anxietate

Tags :

Am cautat in dictionar, dar singura varianta pe care mi-o da este mindfulness= atentie. Definitia lui mindfulness este Mindfulness means paying attention in a particular way. On purpose, in the present moment, and nonjudgmentally., definitia este cea a lui Jon Kabat-Zinn . Deci, traducerea ar fi Mindfulness inseamna sa fii atent intr-un anumit mod, intentionat, in momentul prezent, fara prejudecati. Citind acestea ma amuzam, pai asa fac si rezultatul nu este relaxarea si eliberarea de stres, ba din contra este o anxietate ametitoare.

Relatia ta intima cu tine

Tags :

Mediul iti comunica in fel si chip ca tu esti cea mai importanta persoana, ca totul incepe cu iubirea de sine, ca trebuie sa te accepti si apreciezi, ca esti o persoana minunata si extraordinara, unica si irepetabila, ca tu esti tu si tu meriti totul. Asa este, sunt de acord cu ei, oricine ar fi ei. Insa gandul ca undeva ceva este in neregula nu imi da pace. Da, la nivel teoretic mesajele iti transmit ca tu esti tot, insa mesajele practice pe care ti le transmite mediul nu sunt chiar asa de binevoitoare. Cand mergi cu metroul aceleasi persoane de bine de pe facebook iti dau coate si te injura. Cand astepti autobuzul in statie tuturor li se rupe de unicitatea ta minunata si daca ajungi pe jos in imbulzeala nu contezi, esti doar o persoana inapta sa faca fata solicitarilor vietii de zi cu zi. Deci? Cum ramane? Cum treci prapastia intre teorie si practica?

La multi ani!

Tags :

Ma gandeam sa caut o poza haioasa, am si cautat de altfel, dar apoi m-am gandit ca mai potrivit este sa scriu cateva cuvinte, doar despre scris este vorba aici. Asa ca va scriu sa va urez un 2013 cat mai bun, plin de sanatate si prosperitate. Va urez in 2013 macar un eveniment magic, macar un ceva aparte care sa va faca sa tineti minte anul, ca peste ani si ani sa puteti spune In 2013 am/ a/ atunci ... etc.

Syndicate content
- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design