Amintiri

Tags :

Merge pe strada si priveste la oameni. Mai mersese pe strada aceasta, poate chiar printre aceiasi oameni. Oameni printre cladiri sub soarele arzator al verii. Inca odata mergea pe strada si isi dadu seama ca oricat de intens simtea acum, lumina, caldura, viata, va uita acest moment, se va topi in miile de drumuri pe care le-a facut. Drumuri de undeva catre altundeva. Un moment din viata ei care va fi uitat.

Acest lucru o facu sa aiba un sentiment de pierdere, caci stia ca asemeni acestui drum sunt multe altele care sunt uitate, care adunate cu siguranta fac o bucata uriasa din viata ei care este uitata. Ar vrea sa nu uite, ar vrea sa fie cat mai prezenta mereu ca sa tina minte totul, ca sa nu piarda nici un minut, nici un chip, nici un sentiment.

Dar nu este posibil, memoria ei este limitata si multe momente dispar undeva in neant, acolo unde se duc si orele de somn, orele tehnice. Nu poate sa le tina minte si acest lucru o face sa se intrebe care mai este rostul? Daca traieste asa tehnic in propria viata. Simte teama cum se aduna si vrea sa erupa din ea, din pieptul ei batut de soare.

Nu vrea sa isi uite viata, vrea ca viata ei sa fie memorabila pentru ea. Intr-un gest necugetat se urca in picioare pe o banca si incepe sa recite o poezie, mai mult strigand decat vorbind. Uita versurile, dar nu conteaza, adauga de la ea. Oricum nimeni nu o stie. Oamenii o privesc putin jenati, putin curiosi, putin speriati. Poate este ceva in neregula cu ea. Saraca si asa de tanara.

Isi termina poezia si sta acolo si ii priveste pana incep sa plece, sa isi vada de ale lor. A ramas doar ea acolo, sus pe banca, in soarele arzator. Drumul acesta nu il va uita. Se da jos si merge mai departe parca cu ochii mai mari deschisi la lume. Un gest atat de mic, o diferenta atat de mare in valiza ei de drumuri amintite.

Comments

o banalitate,un blog satiric mi-e scarba de semenii mei asa zisi oameni...ma uit la mimica fetei lor si spun in gand...ajuta-ma Doamne sa merg mai departe si sa uit...ce?...ca sunt om...

Nu am inteles foarte bine comentariul dvs. dar este cert ca ceea ce am scris a trezit o reactie si asta presupun ca e de bine. Un an nou cat mai bun!

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design