Mumia de la masa din sufragerie

Tags :

La un moment dat citind pe un forum am aflat despre aceasta carte Mumia de la masa din sufragerie, iar domnisoara care povestea despre ea acolo era extrem de elogioasa si incantata. Evident ca a rasarit in mine dorinta de a pune labutele pe ea ca sa o citesc si eu. Prin amabilitatea unui domn cu foarte multe carti mi-a parvenit si mie. Asa am aflat ca este scrisa de Jeffrey A. Kottler si Jon Carlson si este un fel de culegere a celor mai neobisnuite 32 de cazuri de psihoterapie. Cazurile apartin clientilor unor domni si doamne terapeuti foarte cunoscuti si varfuri de lance in domeniul lor.

Pana aici toate bune, ma pun sa citesc cu asteptarile mari si multe. Cum sa va spun eu... cartea nu este nici buna, nici rea, nu este nici spectaculoasa, dar nici de aruncat. Scriitura imi pare oarecum naiva si nescolastica (sa fie traducerea de vina?), iar cazurile imi par in mod voit senzationalizate si prezentate prea... boombastic asa.

Cartea are si unele parti bune, dar putin umbrite de dorinta de a face spectacol. O parte buna semnficativa este ca in spatele briz-briz-urilor poti dibui tehnici terapeutice si abordari interesante. Asta trebuie sa recunosc ca mi-a placut, a fost un insight fain, insa in opinia mea partea aceasta ar fi putut fi mult mai mult dezvoltata. Ma gandesc ca poate cartea este scrisa asa caci se adreseaza unui public nespecializat si s-a dorit in mod voit usoara si necomplicata, insa din acest motiv pierde foarte mult din substanta. Parerea mea.

Recomand cartea, caci desi putin prea senzationalizata pentru gustul meu si prea aroganta (cele mai neobisnuite 32 de cazuri de psihoterapie... Cele mai neobisnuite poate din aceasta carte... nu de peste tot... nu din toate cazurile... Eh ce sa ii faci... That's marketing for ya!), furnizeaza informatii utile, iar unele dintre cazuri sunt chiar interesante.

Un exercitiu placut in timp ce citeam era sa ma intreb oare ce as fi facut eu confruntata cu acea situatie? Cum as fi abordat-o ca si terapeut? M-as fi descurcat? Trebuie sa recunosc ca adesea solutiile gasite de terapeuti nici nu mi-ar fi trecut prin capsor, dar deh sunt si eu tanara, inca invat.

Ca sa concluzionez. Cartea merita citita daca stii sa descoperi ce anume este de interes pentru tine ca si cititor in ea.

Parerea mea. Alte pareri? :)

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design