The 19th Wife 2010 (A 19a sotie)

Tags :


Deoarece o parte semnificativa a timpului meu liber este petrecuta uitandu-ma la filme, la sugestia omului pe care il iubesc, am luat decizia sa povestesc despre unele dintre ele, poate chiar toate, aici pe blog. Initial am fost ambivalenta fata de aceasta posibilitate deoarece in principal imi doresc ca pe acest site sa postez productiile mele scriitoricesti, iar parerile mele despre filmele pe care le vad nu le consider productii originale.

Pe de alta parte insa trebuie sa recunosc ca ador filmele, ador sa ma uit la filme si sa ma pierd in povestile lor. De aici si ambivalenta. Gandindu-ma mai mult insa la aceasta actiune, mi-am dat seama ca sunt nedreapta cu cinefila din mine, cu acea parte care se bucura de povestile din filme si ca merita sa ii acord o sansa. Astfel, deschid jocurile cu The 19th Wife.

Filmul aparut in 2010 are la baza cartea omonima a lui David Ebershoff. Este un film de televizune, care nu a aparut niciodata in cinematografe, un film gen Hallmark, al carui public tinta cred ca sunt femeile, desi poate si unii domni vor gasi elemente interesante in el. Este un film pentru o dupa-amiaza lenesa petrecuta in casa, in pijamale, cuibarit sub o paturica, bucurandu-te de starea de relaxare pe care repaosul dorit ti-o da.

Filmul are o coloristica foarte placuta ochiului, sotiile mormone din Mesadale au haine pastelate, iar verdele peisajului da o aura de ireal povestii, in care una dintre cele 25 de sotii ale unui mormon este investigata pentru uciderea acestuia. Incerc sa dansez in jurul subiectului ca sa nu divulg prea mult din actiune, caci altfel de ce l-ati mai vedea?

Mi-a placut faptul ca in film se desfasoara si o poveste paralela cu cea din Mesadale, orasul idilic al mormonilor. Povestea este citita de Queenie, personajul feminin principal, dintr-o carte scrisa la sfarsitul secolului al 19-lea de Ann Eliza Young, a 19-a sotie a profetului din acea vreme. Ce de 19!

Mi s-a mai parut interesanta existenta unei agende pe care sotii mormoni o tin si care se numeste The Marriage Management Book, unde noteaza cand s-au culcat cu care sotie si informatii despre ele. Cred si eu ca atunci cand ai 25 de sotii ai nevoie de un planner pentru a te organiza.

Mi-a mai placut cum aveau parul prins sotiile, dar cred ca si-l prindeau una alteia sau le ajutau coafezele de pe platou, caci singure nu stiu daca reuseau. Vreti sa stiti cum era prins? In film se vede excelent :D

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design