Nu mai incep nimic!

Faceam ordine printre caietele mele si am constientizat un lucru pe care poate doar il stiam, in fiecare caiet am inceput o carte. Si am multe caiete. Citeam ce am inceput si sunt niste inceputuri excelente. Uneori ma opream si reciteam si ma opream si nu imi venea sa cred ca eu am scris acele randuri. Randuri bune, coerente, pline de sens. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca in toti acesti ani de inceputuri nu as fi inceput de atatea ori, ci pur si simplu as fi continuat ceea ce am inceput. Asa sontac, sontac, cu sentimente pozitive si negative, cu indoieli, cu frustrari si si mai multe indoieli. Raspunsul evident care imi vine in minte este ca pana acum, poate, s-ar fi inchegat ceva, o carte, o poveste, un ceva continuu si nu doar zeci si zeci de inceputuri.

Din aceste ganduri si constientizari s-a nascut hotararea de a nu mai incepe nimic, carti adica, lucrari de amploare. Am o carte la care am lucrat asiduu asta vara si am decis sa continui la ea. Le uit pe restul si cand vreau sa scriu la o carte scriu la ea, indiferent de ce dorinte imi populeaza mintea. Evident povesti, post-uri, articole si altele voi scrie, dar la carte voi lucra doar la ea. Am obosit de atatea inceputuri, a venit vremea sa termin ceva, sunt pregatita sa termin ceva. Ba mai mult, simt ca pot termina ceva, m-am scuturat de toate prejudecatile mele si acum scriu doar de placere, placere pura de a crea, de a ma juca, de a tese povesti si vieti si simtaminte.

Nu pot fi ipocrita, mi-ar placea sa placa, mi-ar placea mult sa placa si sa devin ditamai scriitorul, dar nu de asta scriu, nu pentru asta scriu. Scriu pentru ca imi place, scriu pentru ca simt sa scriu, scriu pentru ca ma simt implinita cand scriu. Nu e bai daca raman in sertar, nu e bai daca voi scrie doar o carte in toata viata, nu e bai daca voi fi o ilustra anonima, nu e bai, caci eu scriu pentru ca imi place sa scriu si pentru ca asta imi vine in mod natural sa fac.

Deci nu mai incep nimic, de acum doar voi continua pana termin si abia atunci voi incepe altceva.

Comments

da da da da da, astept cartea (cartile) ta (tale) in librarii :)

S-a facut! Multumesc mult de incurajare!

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design