Sclipirea de geniu Emily Brontë

Tags :

Emily Jane Brontë
30 Iulie 1818 — 19 Decembrie 1848

Dintre cele trei surori Bronte, totdeauna am avut o atractie deosebita pentru Emily, datorita romanului sau Wuthering Heights, La rascruce de vanturi.

Am citit prima data cartea cand eram in generala in limba romana si mi-a placut enorm. Mai tarziu cand am invatat engleza am citit-o si in original. M-a fascinat lumea complicata a personajelor, principiile unora si nebunia altora, a reprezentat pentru mine o carte ce mi-a imbogatit lumea imaginatiei cu noi imagini, cu noi personaje, cu niste lumi total incompatibile cu a mea.

Incompatibile ca si cultura, stil de viata, set de principii, longevitate a pasiunii, natura si arhitectura, incompatibile ca si tot. Daca inchid ochii si acum ma pot transporta in imaginile pe care mi le-a provocat cartea atunci, in filmul imaginatiei mele asa cum il vedeam atunci, asa cum recream cu ochiul interior ceea ce autoarea crease cu atatea zeci de ani inainte.

De cate ori aud titlul cartii, un fior cald imi infasoara inima ca o panglica delicata, amintindu-mi de tot ceea ce am simtit atunci cand am citit-o, de tot ceea ce mi-a adus minunat. Ma gandesc ca asa ceva mi-ar placea si mie sa creez, asa ceva mi-ar placea si mie sa trezesc in cineva, un asemenea sentiment...

Imi pare incredibil ca este singura carte pe care Emily a scris-o... geniala.

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design