Grinch-ul ruleaza!

Tags :


How the Grinch Stole Christmas (2000)

10 din 10

In timp ce faceam planul teoretic in minte a ceea ce mi-ar placea sa scriu despre acest film, totul era foarte clar si simplu. Urma sa scriu ce grozav, minunat si extraordinar este, cum ca este un film care trebuie neaparat vazut si revazut, un film surprinzator si amuzant, plin de imaginatie si o bucurie.

Insa, cand m-am apucat efectiv sa scriu am descoperit ca sunt atat de multe lucruri de spus despre toti cei implicati in aducerea pe lume a acestei capodopere, ca post-ul meu risca sa devina un eseu stufos si greoi. Dar nu imi doresc asta, asa ca voi mentiona doar in cateva cuvinte tot acest munte de informatii.

In primul rand trebuie amintit omul fara de care Grinch-ul nu ar fi existat, creatorul sau Dr. Seuss. Un creator exceptional, povestitor, desenator, poet, un artist desavarsit cu o imaginatie absolut fascinanta. Alte opere ale sale foarte cunoscute sunt Green Eggs and Ham, The Cat in the Hat, One Fish Two Fish Red Fish Blue Fish, Horton Hatches the Egg, Horton Hears a Who!.

Filmul din anul 2000 reia povestea Grinch-ului care fura Craciunul pastrand evident povestea si personajele lui Dr. Seuss, dar totul din perspectiva regizorului Ron Howard, un alt om extrem de talentat si cu un numar mare de filme extrem de reusite. Asemeni lui Dr. Seuss, Ron Howard este un artist complex, deoarece nu doar ca a regizat numeroase filme, dar a si jucat intr-un numar impresionat de filme, incepandu-si cariera inca din copilarie ca actor. Alte succese regizorale ale sale sunt A Beautiful Mind; Cocoon; EdTV; The DaVinci Code; si altele

Povestea lui Dr. Seuss si viziunea lui Ron Howard sunt completate magistral de talentul indiscutabil al lui Jim Carrey(super site!), care in acest film este absolut incredibil, dand viata personajului intr-o maniera atat de cuceritoare si credibila, incat privindu-l nu puteam decat sa fiu convinsa ca el este Grinch-ul, si trebuie sa recunosc ca de cand am vazut acest film prima data, (caci l-am mai revazut de cateva ori de atunci :D ) cand ma gandesc la Grinch am in fata ochilor doar personajul intruchipat de Jim Carrey.

Nu povestesc povestea, ar fi banal, va las sa o descoperiti singuri, dar ce va voi spune insa este ca este superba, un film care merita fiecare secunda investita in el.

Eh? Cum a fost?!?
V-am spus eu! ;)

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design