Existenta

Tags :

a exista; existenta; exist
Uneori ma gandesc ca adevarata arta, adevarata creatie este doar existenta, doar viata, doar a fi. Suntem tinuti minte, rememorati pentru munca noastra, pentru ceea ce lasam in urma, pentru ceea ce am construit. Insa, nimeni nu stie adevarata noastra viata, cea interioara, cea care tanjeste, cea care simte, cea care sufera.

Ne petrecem viata construind, contribuind, cerand mereu mai mult de la noi, incercand sa indeplinim asteptari, ale noastre si ale celor din jur, dar apoi vine momentul cand tragem linie, cand nu mai suntem si se pune intrebarea Ce a contat cu adevarat?

Tragedia intima si ascunsa a vietilor noastre, adevarata noastra viata interioara, moare odata cu noi si ramane in urma doar ceea ce am incercat sa construim pentru ceilalti, pentru a exista si in lumea lor, pentru a nu ne topi in neant fara urma.

Existam, gandim, cream, murim. Insa printre toate acestea se strecoara rutina zilelor noastre, zile care sunt marete in banalitatea lor pentru simplul motiv ca sunt ale noastre, zile care sunt pretioase pentru simplul motiv ca nu pot fi repetate.

Intr-unul dintre filmele mele favorite exista o replica Time is not important, only life is. Si sunt de acord, Doamne cat sunt de acord. Nu conteaza sa traiesti 80 de ani si doar 10 sa ai, dar sa ii traiesti, sa existi, sa fii tu bucurandu-te chiar si de rutina existentei tale. Banalitatea nu exista, ea este doar un construct artificial.

The most common desire is to be uncommon. Uneori am impresia ca in cautarea noastra obsesiva pentru altfel; altceva; mai mare si mai bun pierdem din vedere exact ceea ce este cel mai important, calitatea vietii noastre, faptul ca suntem, aici si acum, faptul ca mereu si oricand existam.

Nu e gol si nu doare in existenta si este pretioasa tocmai pentru ca este finita, iar calitatea ei este poate cel mai important aspect.

Ce iti doresti tu de la si in existenta ta?

- Designed by EZwpthemes Drupalized by Azri Design